Начин на приготвяне
Наситнете месото. След това нарежете на ситно чесъна и лука, както и двата вида чушки.
Загрейте равни количества олио и масло и запържете плънката - до полуготовност. Оставете да се охлади, а вие се заемете със замесването на тестото.
Пресейте брашното и добавете продуктите един по един - те трябва да са престояли на стайна температура. Получава се хубаво нелепнещо тесто, което трябва да удвои своя обем.
След като тестото удвои обема си, разделете го на еднакви топчета, които се разточват на тънка правоъгълна форма.
Сложете от плънката в средата, а краищата завъртете навътре към самата плънка.
Едновременно стова оформяйте формата на пидето - трябва да заприлича на лодка. Така процедирайте с всички топчета.
Изпечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Пидето с разкошна плънка е готово.