Начин на приготвяне
Избирате си тава по ваш избор и намазвате дъното с олио, като после слагате 2 кори. Върху тях добавяте вече настърганата тиква и 2 с.л. захар.
Отново правим същата процедура, докато ни свършат корите. Когато вече сте готови слагаме тиквеника в предварително загрята фурна на 200 градуса (горен и долен реотан) и печем около 30-40 минути.
След като е готова баничката, може да я поръсим с малко захар и с олио, за да се карамелизира повърхността, а ако не ви се занимава, може просто да я изкарате да я напръскате с малко вода и да я покриете с кърпа за около 5-10 минути.
Така тя става мека и апетитна. По принцип се слагат и настъргани орехи, но тъй като са много скъпи може да се пропуснат. Вкусът и без тях е страхотен.
Коментари