Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли със горчичено-сметанов сос

Пържоли със горчичено-сметанов сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пържоли със горчичено-сметанов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Иде ни симфония да напишем за пържолите, но и с още една порция от тези ще се задоволим"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр. с кост
  • лук - 1/2 глава
  • бяло вино - 2 - 3 с.л
  • готварска сметана - 1.5 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • естрагон - 1 с.л. пресен
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте зехтина на средна температура. Запържете за около 3-4 мин. пържолите от всяка страна до приятно покафеняване.

Прехвърлете пържолите в тавичка, застлана с фолио, и запечете на фурна за около 10 мин. Извадете и покрийте пържолите с фолио и оставете да почиват.

Междувременно в тигана от запържването на пържолите запържете за кратко лука на умерена температура.

Добавете бялото вино и разбъркайте, за да се отлепят всички карамелизирани късчета, останали от пърженето на месото.

Добавете сметаната и горчицата и разбъркайте добре, за да смесят двете съставки.

Добавете магданоза и естрагона, посолете и дръжте соса на топло, тъй като се сгъстява бързо. Сервирайте пържолите със соса.

Пържолите със горчичено-сметанов сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
И аз благодаря! Вкусен е много соса, но доста бързо се сгъстява :)Докато се наглася да снимам и съвсем се сгъсти :)
27.03.2016 16:42
1
Pressy
Pressy
Допада ми . Ще изненадам приятеля ми с любимите му пържолки и този интересен сос ! Благодаря за рецептата !
27.03.2016 16:26