Агнешко с пресен лук

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53
241
164
173
28/03/2016
"Предлагаме ви една класическа рецепта за агнешко месо, която дори и начинаещите готвачи ще успеят да приготвят. Понякога съвършенството се крие в простотата "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 224
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Месото се сварява до готовност в подсолена вода и се изважда, а бульонът се прецежда.

В олиото и маргарина задушаваме ситно нарязаните глави лук.

Като стане стъклен, прибавяме брашното и бъркаме, докато стане златисто.

Прибавяме червения пипер, доматите и заливаме с прецедения бульон.

Като заври, прибавяме пресния лук, нарязан на дълги парчета - около 2-3 см.

Като омекне лукът, прибавяме универсалната подправка и черния пипер и свареното месо.

Нека поври малко, поръсваме с магданоз и посоляваме на вкус.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар