Лятна зелена супа

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Лятна зелена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3-4
"Ще оставим тежките манджи за студените месеци, а докато е жега, ще хапваме само от тази лятна зелена супа"

Необходими Продукти

  • спанак - около 500 - 600 г пресен или замразен
  • целина - 1/2 връзка, без корена
  • лапад - 300 г или др. зеленолистни
  • чесън - 5 скилидки
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сирене - 100 г
  • бял пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът, целината и лападът (може коприва или каквото имате под ръка) измийте, нарежете на парчета и бланширайте за кратко, за да не се загубят ценните им съставки.

Долейте в тенджерата малко вода и пасирайте, като добавите 3 скилидки пресован чесън, зехтина, сол и джоджен. Киселото мляко разбийте с белия пипер, 2 скилидки пресован чесън и натрошеното сирене. Поднесете лятната зелена супа с лъжица от млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: