Начин на приготвяне
Нарежете чушките на дълги и тънки ленти, доматите на кръгове, тиквичките на полумесеци. Карфиолът разделете на розички и ги бланширайте за няколко минути във вряща вода.
Загрейте 3 с.л. мазнина в дълбок тиган и сложете да се запържат тиквичките и чушките. След като леко омекнат добавете карфиола и долейте 1/2 ч.ч. (или по-малко) гореща вода. Задушавайте докато и карфиолът леко омекне. Овкусете със сол, черен пипер и риган на вкус.
Намазнете един глинен терин с капак, подредете на дъното и отстрани резените домати. Посредата разпределете задушените зеленчуци. Полейте с разбитите яйца и прясно мляко.
Настържете обилно кашкавал отгоре на едро ренде, покрийте с капака и сложете да се пече за 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. По желание може да приготвите зеленчуковия терин и с добавка на колбас или пушено филе.