Начин на приготвяне
Предварително си приготвям нещата. Сварявам картофите. Настъргвам морковите, чушките нарязвам на тънки лентички, лука на дребни кубчета.
Почиствам гъбите и ги нарязвам на едри парчета. В тиган запържвам гъбите, накрая посолявам на вкус. В друг тиган запържвам каймата, щом стане на зрънца добавям лука, после морковите и чушките, разбърквам.
След като се е позапържил и лукът, добавям и гъбите, разбърквам и изключвам котлона. Овкусявам с чубрица и черен пипер на вкус. Слагам сместа в тавичка, подходяща за печене във фурна.
Сварените картофи обелвам и намачквам хубаво, добавям маслото, сол на вкус.
С пош и накрайник шприцовам розички от картофеното пюре върху сместа от каймата. Пека до лек и приятен загар по върховете на розичките. Сервирам с гарнитура по избор - краставица и домат!