Хляб с маслини, розмарин и суха мая

29/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода със захарта. Щом бухне, се замесва тесто и оставяме да втаса 30 минути.

Тестото се разтила на кръгла питка. В средата се поставят нарязани без костилки маслини и се поръсва с нарязани листа розмарин.

Сгъва се като плик. Поставя се в тава със събраната част надолу. Отгоре с дървена пръчка се притиска на 8 части.

Намазва се с олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Георгиева
Обожаваме месеното! Не сме опитвали този вкус, ще се възползвам от идеята.
0
0