Начин на приготвяне
Първо активираме маята. Разбиваме яйцата, добавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и с всички продукти замесваме еластично тесто, което оставяме да втаса на топло.
Вече втасало, го разделяме на четири равни части и разточваме всяко на обла кора.
Първата намазваме с шоколада, слагаме втората върху нея, пак мажем с шоколад и третата, пак мажем и накрая ги режем на 8, като центърът остава неразрязан.
Всяко го режем по средата и промушваме от долу нагоре. През едно ги заобляме, за да се получи цвете с 4 различни листа.
Оставяме да втаса на топло и след като е готова, я мажем с разбито яйце. Посипваме с кристална захар. Печем в загрята фурна на 170 градуса.
Коментари