Тиквени меденки

DianaDianaЧирак6110981
30/03/2016
"Има причина да обичаме толкова тиква и тя е - защото с нейна помощ се правят най-вкусните меденки "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 706
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото, меда и захарта. Сложете ги на котлона да се разтопят, като бъркате непрекъснато.

Когато видите мехурчета, махнете сместа от огъня и я оставете да се охлади. Прибавете тиквеното пюре. Пресейте брашното със солта и бакпулвера. Добавете ванилията и подправката за меденки.

Смесете мокрите със сухите съставки, трябва да се получи меко и лепкаво тесто, не е необходимо да добавяте още брашно. Оставете тестото в хладилника за 1 час. Фурната се загрява на 170 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.

Направете топчета от тестото, които да са с големината на орех. Сложете ги в тавата и сложете да се пекат за 15-20 минути. Не бива да ги препичате, за да останат меки. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
magdanozka
magdanozka
23.07.2017 11:20
Аз ли съм збъркана или рецептата?Течните съставки са повече от сухите,яйцето така и не разбрах къде се слага.получи се някакво пюре и се наложи да добавям брашно.Сместа е в хладилника,като ги опека ще пиша какво се получи.
0
1