Прясно зеле с домати на фурна

31/03/2016
"Страшно вкусно и всички продукти ще ви излязат 2-3 лв. "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 037
  • Преглеждания за месеца8785
  • Преглеждания за седмицата1788
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • зеле - 1.5 кг прясно
  • домати - 1 ч. ч. консерва
  • олио - 1 к. ч.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • магданоз - 3 стръка
  • лимонтузу - 1 к. л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно, претрива се със сол и се пържи в загрято олио до омекване.

Добавят се нарязаните домати и червеният пипер. Залива се с гореща вода и се задушава на тих огън.

Прехвърля се в тава полусварено и се запича в загрята на 180 градуса фурна.

Готовото ястие се поднася с нарязан магданоз и люта чушка. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Petia Koleva
Petia Koleva
10.07.2019 12:44
Добавям и чили сос класик, който е локо лют и дава допълнителен аромат.
1
1
Petia Koleva
Petia Koleva
10.07.2019 12:40
Не разбирам, защо е необходимо на зелето да се слага лимонтузу, при положение, че в него има домати, а ако не ви е достатъчно кисело, можете за добавите още домати. Освен това, и на прясно, и на кисело зеле задължително слагам дафинов лист и чер пипер.
2
2
Величка Щърбанова
Точно сега му е сезона!
0
0