Пролетен пай с готови кори

01/04/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Такава вкусотия и ние не сме яли.. Тази дунавска баница впечатлява с визията и богатия си пълнеж - прекрасен пример как да се съчетава полезното с приятното и вкусното"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 842
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на шайби картофите. Сварете ги в подсолена вода, колкото да омекнат леко. Отцедете от водата и оставете настрани да изстинат.

Почистете и нарежете на дребно лука и лапада. Пилешкото филе нарежете на дребно и овкусете със сол и черен пипер.

В тиган загрейте олиото и запържете пилешкото за кратко. Извадете месото и в същата мазнина запържете лука и лапад. Когато течноста се изпари, върнете месото в тигана, овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Разбъркайте добре, свалете от котлона и прибавете нарязания магданоз. Изсипете сместа в гевгир и оставете да се отцеди излишната течност и да се охлади.

Сглобете пая във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 22 см, застлана с хартия за печене. Намажете корите с олио една по една и подредете като ветрило във формата, като оставите половината кори извън формата (вижте снимките).

На дъното на пая наредете половината картофи, овкусете ги със сол и черен пипер. Отгоре изсипете сместа от лапад и пилешко, притиснете хубаво с лъжица. Отгоре наредете останалите картофи, овкусете със сол и черен пипер. Завийте краищата на корите, намажете с олио и поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята на 170-180 градуса фурна. Когато паят стане леко златист отгоре, отворете формата и махнете ринга, за да се изпече и отстрани. Когато стане златист от всички страни, извадете от фурната. Сервирайте с лъжица кисело мляко и свежа салата по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много вкусно,а и плънката е приятна и богата
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв