Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със спанак и гъби

Ризото със спанак и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ризото със спанак и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно, ароматно и неустоимо - три думи, които най-добре описват това ризото"

Необходими Продукти

  • ориз - 220 г за ризото
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • лук - 1 малка глава
  • спанак - 250 г
  • гъби - 150 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина на умерен огън в тенджера. Запържете лука за кратко. Добавете гъбите и мащерката. Разбърквайте и гответе гъбите, докато омекнат.

Прибавете ориза и разбъркайте добре, за да се смесят компонентите. Гответе около 2 мин. при непрекъснато бъркане.

Започнете да прибавяте бульона черпак по черпак с непрекъснато бъркане, като изчаквате да се абсорбира от ориза.

Преди последния черпак бульон, сложете почистения и нарязан спанак. Подправете със сол и бял пипер.

Сервирайте ризотото горещо.

Ризотото със спанак и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Аз с пармезан го обичам :) ама това го готвих за приятелка която пости, та не сложих обикновените компоненти за ризото - бяло вино, пармезан и масло ама и така беше вкусно...
03.04.2016 18:13
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Това е любимото ми пролетно ястие.Много го обичам с кисело мляко
03.04.2016 18:05