Крехко телешко на винен кебап

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
13/04/2016
"Приготвянето на сочен винен кебап с телешко и истинско изкуство, което ние много ценим "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 899
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и го нарязваме на малки парчета. Запържваме го в сгорещеното олио, докато стане златисто. Вадим го.

В същата мазнина запържваме почистените и нарязани на дребно лук, моркови, чесън и чушка. След като зеленчуците омекнат добавяме брашното и разбъркваме. Прибавяме виното и задушаваме за 5 минути. Връщане месото, намаляваме котлона на средна температура и задушаваме за 20 минути.

Прибавяме половината наситнен магданоз, черния пипер, сол на вкус и дафиновия лист, оставяме за още 20 минути и поръсваме със захарта. По желание може да се добави и горещ бульон. Оставяме го да къкри до готовност и сервираме поръсен с останалия магданоз и гарнитура от бял ориз. Преди сервиране вадим дафиновия лист.

За гарнитурата: Измиваме много добре ориза под течаща вода и го накисваме за 10 минути с гореща вода.

В дълбока тенджера разтопяваме маслото, прибавяме отцедения ориз и разбъркваме за кратко. Доливаме 3 1/2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и намаляваме силата на котлона на половина. Затваря се капакът, под който сме сложили кухненска хартия, за да абсорбира влагата.

След 20-25 минути махаме капака и проверяваме количеството на водата, трябва почти да се е изчезнало, намаляваме котлона на 1 и оставяме за още 10 минути. Гасим котлона и оставяме тенджерата върху него.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Pressy
Pressy
13.04.2016 13:38
Хубава рецепта ! Засищащо и красиво !
0
1
Валентин Миранов
Изглежда много вкусно!
1
0