Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свинско с винен сос и ориз

Свинско с винен сос и ориз

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Свинско с винен сос и ориз
Снимка: Биляна Владова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свинско със сос и ориз - истинска класика в един лесен за приготвяне и вкусен вариант"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • вода - 1 в.ч.
  • хималайска сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се реже на средни парчета, в тенджера се загрява олио и се слага месото да се запържи.

Когото е готово, се излива доматеният сок и бялото вино. Накрая се слагат брашното, червеният пипер и солта.

Оставя се на котлона да поври около 15 мин., като постоянно се наглежда и разбърква, за да не загори.

Оризът се измива хубаво и се слага в тава с малко олио и водата, пресният лук се нарязва и се добавя и той.

Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Страхотно е! Поздравления!
06.04.2016 22:12
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много е вкусно, но го приготвям без ориз! :)
06.04.2016 21:10