Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с медено-чеснова глазура

Кюфтенца с медено-чеснова глазура

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кюфтенца с медено-чеснова глазура
Снимка: Vanilica
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
35
"Когато смесите малко мед с кетчуп и подправки, получавате ефекта Уау, както и аплодисментите на гостите"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч. или препечени хлебни трохи
  • лук - 1/2 бр. ситно нарязан
  • кайма - 800 г свинска
  • прясно мляко - 170 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 20 г
  • кетчуп - 3/4 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете яйцата и млякото. Добавете галетата или сухите хлебни трохи, наситнения лук, солта и черния пипер.

Добавете каймата и омесете добре сместа. С омесената кайма направете топки колкото голям орех.

Подредете кюфтенцата в тава застлана с хартия за печене и печете в загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути или докато покафенеят леко.

Междувременно в тиган загрейте маслото и сотирайте чесъна до омекване. Добавете кетчупа, меда и соевия сос. Намалете температурата и гответе 2-3 минути.

Добавете кюфтенцата в соса и внимателно разбъркайте, за да се покрият с глазурата. Захлупете с капак и гответе още 5 минути.

Кюфтенцата с медено-чеснова глазура са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Един пропуск съм направила за което се извинявам. В продуктите има и 3/4 ч.ч прясно мляко или 170 мл. изпуснала съм го.
17.08.2016 18:32
Monika Ivanova
Monika Ivanova
наистина доста американска визия..изглеждат точно като KFC храна.
11.04.2016 15:49
Александра
Александра
Уникална рецепта сосът специално ми хареса =)
07.04.2016 19:59
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглеждат адски вкусно,обичам сладко-кисели вкусове и съм сигурна че много ще ми харесат :)
07.04.2016 19:01