Начин на приготвяне
В голяма купа смесете яйцата и млякото. Добавете галетата или сухите хлебни трохи, наситнения лук, солта и черния пипер.
Добавете каймата и омесете добре сместа. С омесената кайма направете топки колкото голям орех.
Подредете кюфтенцата в тава застлана с хартия за печене и печете в загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути или докато покафенеят леко.
Междувременно в тиган загрейте маслото и сотирайте чесъна до омекване. Добавете кетчупа, меда и соевия сос. Намалете температурата и гответе 2-3 минути.
Добавете кюфтенцата в соса и внимателно разбъркайте, за да се покрият с глазурата. Захлупете с капак и гответе още 5 минути.
Кюфтенцата с медено-чеснова глазура са много вкусни.
Коментари