Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на късчета. Сложете го в подходящ съд и го полейте с виното.
Овкусете със сол и добавете ситно нарязаната самардала. Поръсете с млян бял пипер. Оставете за около 30-40 минути, за да си поеме от маринатата.
Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Измийте ги и ги подсушете. Изпържете ги в горещо олио до златисто. Поръсете с настъргано сирене.
Маринованото месо нанижете на дървени шишчета. Загрейте скарата и наредете шишчетата. Изпечете ги от всички страни до готовност.
Поднесете ги с пържени картофки със сирене и поръсени със ситно нарязана самардала и магданоз. Гарнирайте с лимон.
Пияните шишчета със самардала и пържени картофки са готови.
Коментари