Моето пиле Тандури

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Моето пиле Тандури
Снимка: Сия Рибагина
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пилето Ми е много по-добро от пилети Ти"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • цедено мляко - 400 г
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. (лют)
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • гарам масала - 1 ч.л
  • джинджифил - 30 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пилешкото месо, като го нарежете на парчета, ако желаете махнете кожата или я оставете, но леко я придърпайте назад, така че да се открие част от месото.

Направете леки разрези с остър нож на всяко парче пиле, за да може маринованата смес да го овкуси хубаво.

Направете маринатата, като в купа сложите цеденото мляко, изстискайте сока на лимона и добавете настърган на ситно джинджифил и скълцан на ситно чесън.

Разбъркайте и прибавете всички подправки и олиото. Разбъркайте хубаво, за да не се получат бучки.

Сложете месото в тази смес и с ръце хубаво втрийте във всяко парче.

Оставете за 12 часа да се маринова пилешкото в хладилник. Най-добре го пригответе от вечерта, за да ви е готово за другия ден.

Сложете маринованото пиле в тава и печете в загрята фурна на 190 градуса за 50 минути, като на всеки 10 минути го обръщайте.

Пилето е с уникални индийски подправки и вкусът му гарантирам, че е страхотен.

Тандури наподобява пещ, която индийците използват за печенето на хляб и меса, в моя случай пекох във фурната, но пак си заслужаваше :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Точно сега четох за тази рецепта, много ми хареса и ще я направя скоро време, но първо ще си купя Гарам Масала за да съм подготвена с всички индийски подправки. Разлика има в тази която прочетох от Tasty , лимоните липсват, работи се с масло, сметана, дом сос, канела и са пилешки гърди, което аз предпочитам, но в общ случай е много подобна. Не се и маринова предварително месото , а направо се запържва леко . Ще я приготвя, добра е.
25.04.2016 00:14
2