Салата от зелен фасул с чесън

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
544
4
15/04/2016
"Ароматна и толкова лесна за приготвяне, че чак ни яд, че не сме я опитали по-рано "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 590
  • Преглеждания за месеца1762
  • Преглеждания за седмицата249
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг
  • чесън - 3 глави стар или 2 връзки зелен
  • хималайска сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изчиства и сварява.

Чесънът се начуква с малко сол и се обърква с оцета и олиото. Така престоява около час в хладилник, да ароматизира олиото.

През това време фасулът изстива и се реже на половинки, ако са много големи чушките.

Накрая се залива с чесъна, олиото и оцета.

Всичко се обърква добре и отново престоява в хладилник, но този път заедно с ракията, с която ще се консумира.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivo
Ivo
16.04.2016 16:00
Става за разядка и мезе.
Аз бих прибавил пресен копър.
Ако не е пост, може да се добави натрошено сирене.
0
0
Биляна Владова
и с пресен копър става хубаво, но аз не слагам просто не го обичам много
1
0
Ваня Георгиева
Много интересен вариант за салата.
1
0