Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Мариновано пиле с вино и маслини

Мариновано пиле с вино и маслини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мариновано пиле с вино и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"Търсенето на перфектното ястие с пилешко месо току що приключи, а за вас остава само да си запишете рецептата и да преглъщате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 8 пилешки бутчета
  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • маслини - 1/2 ч.ч. обезкостени и нарязани
  • сусам - 2 ч.л. по желание
  • стафиди - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на по-едри парчета. В голяма намазнена тава наредете бутчетата, посолете ги и ги поръсете с черен и червен лют пипер.

Смесете на едно място лука, чесъна, маслините, стафидите, сусама със зехтина и виното. Разклатете всичко добре така, че пилешкото да се овкуси равномерно.

Покрийте тавата и оставете в хладилник да се маринова за 4 часа, като периодично отново раздрусвате. След това сложете всичко както е в тавата да се пече в предварително загряна фурна.

Сложете в началото фолио, за да се задуши за 20-25 минути. След това го махнете, облейте на няколко пъти пилешкото с маринатата и доопечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

kameliq
kameliq
Рецептата е много хубава. Препоръчвам я на всички.
15.10.2011 20:55