Гъби фрикасе

18/04/2018
"Весела ни е показала как лесно и евтино можем да спретнем ястие за чудо и приказ"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124 185
  • Преглеждания за месеца2204
  • Преглеждания за седмицата536
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги измийте. Нарежете ги на филийки.

Препечете брашното до златисто. Разтопете маслото в подходящ съд и прибавете гъбите. Задушете ги, докато омекнат.

Прибавете брашното и бъркайте непрекъснато. Налейте топлата вода на тънка струйка, докато бъркате.

Гответе до сгъстяване на соса. Овкусете със сол, млян черен пипер и щипка къри.

Добавете и 1-2 бр. дафинов лист към фрикасето.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
20.12.2020 20:14
Може да се добави всичко за да се добие по добър вкус,например бульон от пиле и ще е с по-добър вкус ако се прибави чесан.Но е хубаво фрикасе.
0
0
Hristo Tomov
Hristo Tomov
15.09.2016 04:12
Сварете и обезкостете едно пилешко бутче (може да използвате и бяло месо),нарежете на ситно и поставете в ястието малко преди готовност.Бульона от пилето използвайте за разреждане!Сервирайте пожелание със счукан чесън и оцет!Приятно ядене!
6
0
Веселина Константинова
Нито гъбите са се разпаднали, нито пък в соса има бучки!
5
0