Гъби фрикасе

18/04/2018
"Весела ни е показала как лесно и евтино можем да спретнем ястие за чудо и приказ "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113 213
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги измийте. Нарежете ги на филийки.

Препечете брашното до златисто. Разтопете маслото в подходящ съд и прибавете гъбите. Задушете ги, докато омекнат.

Прибавете брашното и бъркайте непрекъснато. Налейте топлата вода на тънка струйка, докато бъркате.

Гответе до сгъстяване на соса. Овкусете със сол, млян черен пипер и щипка къри.

Добавете и 1-2 бр. дафинов лист към фрикасето.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Hristo Tomov
Hristo Tomov
15.09.2016 04:12
Сварете и обезкостете едно пилешко бутче (може да използвате и бяло месо),нарежете на ситно и поставете в ястието малко преди готовност.Бульона от пилето използвайте за разреждане!Сервирайте пожелание със счукан чесън и оцет!Приятно ядене!
6
0
Веселина Константинова
Нито гъбите са се разпаднали, нито пък в соса има бучки!
5
0
Ivo
Ivo
06.06.2016 16:50
Добре е сосът да се направи отделно и после да се асамблира с гъбите, защото иначе при бъркането гъбите се разпадат а в соса остават бучки брашно и не е гладък !
2
7