Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанов кекс на лунички

Пандишпанов кекс на лунички

Пандишпанов кекс на лунички
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Не очаквайте някой да ви свали звездите от небето, преди да сте го почерпили с падишпанов кекс на лунички"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • вода - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа с миксера избиваме много хубаво до побеляване яйцата със захарта.

Прибавяме водата, олиото, брашното и ванилията. Разбъркваме много добре и изсипваме в намаслена тавичка.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

След като изстине кексът го нарязваме с тънкостенна чаша на лунички. Подреждаме ги в чиния и декорираме с течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: