Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Икономични козуначени коминчета

Икономични козуначени коминчета

Икономични козуначени коминчета
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 3
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6
"По желание оваляйте тези козуначени коминчета в различни захарни топчета или ги напълнете с домашен ванилов крем"

Необходими Продукти

  • брашно - около 400 г + за разточването
  • яйца - 1 за намазване
  • мая - 1/2 прясна
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • маргарин - 50 г (с морска сол) или масло + 1 щипка сол
  • ванилия - 1 пак.
  • лимони - кората на 1 лимон или 1 щипка от пакетче
  • за овалване
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • по избор
  • орехи - смлени
  • захарни топченца - цветни
  • кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изпълнение на рецептата ви трябват 5-6 вътрешни рула на домакинска хартия, увити добре с алуминиево фолио.

Подбъркайте си маята в малко мляко със захарта и малко брашно.

Останалото брашно си го пресявате и заедно с останалото мляко, разтопения маргарин, ванилията, лимонените корички и маята си замесвате меко тесто. Оставяте да втаса до удвояване на обема си.

На набрашнена повърхност си разточвате продълговата кора с дебелина около един пръст и я нарязвате на ленти с ширина около 1 см.

Намазнявате си формите и в центъра усуквате с леко прищипване лентите.

След което промушвате една точилка в ролката и разточвате, така че да се слепнат прищипаните части.

Намазвате с разбито яйце всяко коминче и го поръсвате обилно със захар. Печете в предварително загрята фурна в застлани с хартия за печене тави. Когато станат златисти и ги извадите, почти веднага ги избутайте от формите и ги овъргаляйте в каквото ви хареса.

Аз първия път си направих три големи комина и имах направена смес от смлени орехи, но бяха толкова вкусни и натурални, че си ги хапнахме така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотна рецепта! Миналото лято бях хит по морето и моловете!
25.04.2016 15:14
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
страхотни са,а какви формички ползваш за тях?
25.04.2016 13:43
1
Покажи всички подкоментари