Начин на приготвяне
За изпълнение на рецептата ви трябват 5-6 вътрешни рула на домакинска хартия, увити добре с алуминиево фолио.
Подбъркайте си маята в малко мляко със захарта и малко брашно.
Останалото брашно си го пресявате и заедно с останалото мляко, разтопения маргарин, ванилията, лимонените корички и маята си замесвате меко тесто. Оставяте да втаса до удвояване на обема си.
На набрашнена повърхност си разточвате продълговата кора с дебелина около един пръст и я нарязвате на ленти с ширина около 1 см.
Намазнявате си формите и в центъра усуквате с леко прищипване лентите.
След което промушвате една точилка в ролката и разточвате, така че да се слепнат прищипаните части.
Намазвате с разбито яйце всяко коминче и го поръсвате обилно със захар. Печете в предварително загрята фурна в застлани с хартия за печене тави. Когато станат златисти и ги извадите, почти веднага ги избутайте от формите и ги овъргаляйте в каквото ви хареса.
Аз първия път си направих три големи комина и имах направена смес от смлени орехи, но бяха толкова вкусни и натурални, че си ги хапнахме така.
Коментари