Начин на приготвяне
Приготвяне:
Пресейте брашното в дълбока купа и направете кладенче в средата.
Сложете киселото мляко, сухата мая и захарта в съд и разбъркайте добре.
След това изсипете сместа в кладенчето. Добавете яйцата, двата вида мазнина и етеричното масло.
Замесете меко тесто. Покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса, докато увеличи обема си 2 пъти.
През това време обвийте хартиени ролки от тоалетна хартия с алуминиево фолио.
Разточете тестото на тънък лист и го разрежете на ленти с ширина един сантиметър.
Обвийте всяка ролка с ленти тесто. Намажете козуначеното тесто с разбит белтък и оваляйте по желание във филирани бадеми, кокосова захар или сурови семена.
Подредете коминчетата в изправено положение в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на средно ниво в загрята на 180 °C фурна.
Печенето на козуначения сладкиш отнема около 30-35 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете коминчетата да изстинат напълно, а след това отстранете ролките.
Съхранявайте в плътно затварящ се хавлиен плик за хляб, за да не изсъхват козуначените коминчета.
Приятен апетит!