Начин на приготвяне
В купа накисваме лещата за около 12 часа. След това изсипваме водата и я измиваме хубаво, слагаме я в тенджера, добавяме студена вода и я слагаме да я варим.
Щом покафенее водата, я сменяме и добавяме друга студена вода, и така два пъти, след което я варим до готовност.
В тиган нарязваме лука, добавяме олиото и запържваме, след което добавяме настъргания домат, нарязаната на дребно чушка и подправките.
Разбъркваме хубаво и запържваме за около 2-3 минути. След което изсипваме запръжката в лещата и варим за около 10-15 минути.
В чаша с вода добавяме брашното и разбъркваме хубаво до получаването на гладка смес, която изсипваме в лещата и варим още около 5-10 минути, като от време на време бъркаме, за да не се захване.