Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Ароматна великденска дроб сарма

Ароматна великденска дроб сарма

Ароматна великденска дроб сарма
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ето една рецепта, която има специално място на нашата Великденска трапеза"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • агнешки комплект - 300 г
  • домати - 1 бр.
  • лапад - 1 връзка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1ч.л.
  • сол
  • джоджен - пресен
  • магданоз
  • бульон - 1 ч.ч. агнешки
  • вода - 2 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме и нарязваме дреболиите на дребно. Задушаваме лука нарязан на дребно в олиото и малко водичка.

Прибавяме нарязания лапад, рендосан домат, дреболиите, измития ориз, черния и червен пипер, сол на вкус, джоджена и магданоза, нарязани на дребно. Разбъркваме добре.

Наливаме бульона и водата и слагаме тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: