Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с картофи

Свински ребърца с картофи

Свински ребърца с картофи
Снимка: Веселина Константинова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Гостите няма да станат от масата, докато не изядат цялата тава със свински ребърца с картофи"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • универсална подправка - за свинско месо
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете ребърцата с подправките и ги оставете да си поемат от ароматите.

Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Загрейте фурната.

Намажете дъното на подходяща тава с мазнината, наредете картофите, посолете ги със сол и наредете отгоре ребърцата.

По време на печенето обърнете ребърцата, за да се изпекат и от другата страна.

Печете до златист загар. Поднесете ребърцата с гарнитура от печени картофи и подходяща салата.

Свинските ребърца с картофи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#199632
Потребител#199632
Направих рецептата стана вкусна, но времето за печене не беше достатъчно! Минимум час и половина дори два часа за да станат меки картофките и изпечени ребърцата!
16.10.2017 17:13
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Обожавам ребърца приготвени по всякъкъв начин. Страхотна рецепта.
26.04.2016 13:17