Скариди по гръцки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
26/04/2016
"Страхотна рецепта за чудни Скариди по гръцки, но най-хубавото е, че върви с всяко питие !"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 854
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на бавен огън се слага зехтин и в него се задушава наситнената половин глава лук заедно с целите скилиди чесън.

След като е омекнал се добавят скаридите, сол, пресен черен пипер, лют червен пипер и се задушава за няколко минути докато изври водата на скаридите. Изважда се чесънът.

Добавя се бялото вино и щом като се изпари се добавят доматите, доматеният сок, риганът. Оставя се на котлона на бавна степен да къкри за около 10 мин. При сервиране се наръсва с бяло сирене.

Източник: нямам източник, това е рецептата на моя приятелка, гъркиня от Атина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веселина Константинова
Не съм приготвяла по този начин скариди и сигурно ще изпробвам рецептата, защото моят син много ги обича!
0
0
marcheva14
marcheva14
26.04.2016 23:08
Много са ....жестоки, само не забравяйте по малко люто да си сложите, това е разковничето ѝ за мен. Точното наименование е: "Скариди саганаки", защото се приготвя в едно малко специално съдче, нещо като тиганче ама аз го нямам, та преименувах рецептата , побългарих я със заглавието ѝ.
1
0
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
26.04.2016 21:50
Обожавам скариди, задължително ще опитам рецептата
0
0