Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до кремава смес, добавете олиото и прясното мляко. Пресейте брашното, канелата и содата. Добавете ги към яйчената смес и бъркайте до хомогенизиране.
Почистете, обелете и нарежете ябълките на полумесеци. Намажете тавичка за печене с диаметър 28 см с масло и сложете хартия за печене.
Изсипете половината от получената кексова смес, отгоре наредете произволно половината от ябълковите парченца и залейте с останалата смес.
Най отгоре подредете и останалите ябълки, поръсете със смлените орехови ядки и поставете във фурна на 170 градуса за около 45 минути до суха клечка.
Когато сладкишът е готов, оставете го още 10 минути на изключена фурна, след това извадете, охладете и махнете от тавата и хартията. Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар и нарежете на парчета.
Коментари