Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със сочни ребърца

Гювечета със сочни ребърца

Гювечета със сочни ребърца
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Има гювечета и гювечета, но нищо не може да се сравни с тези невероятни гювечета със сочни ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 1 глава (може и пресен)
  • доматен сок - 500 мл (може и доматено пюре)
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на ивици, лука и морковите на ситно и заедно ги запържете. Овкусете ги с черен пипер и малко червен пипер.

Картофите нарежете на кубчета, а ребрата на отделни части. Ребрата сложете в тенджера с малко олио и леко запържете, овкусете ги с червен пипер, чубрица и сол.

В гювечетата подредете от всички готови съставки, като отгоре полеете от доматения сок и сипете по малко вода.

Печете гювечетата в умерена фурна за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: