Сочни ароматни ребърца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Сочни ароматни ребърца
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
27/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Извинете ни, но сочни, ароматни ребърца ни викат спешно в трапезарията, вие продължавайте да си ровите във Фейсбук без нас"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 800 г - 1 кг(гърди)
  • соев сос - 1 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • салвия - 1 к.л.
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и счукайте скилидките чесън, сложете ги в купичка и добавете соевия сос, зехтина и кетчупа. Разбъркайте и добавете всички сухи подправки, отново разбъркайте.

Нарежете ребрата на приблизително еднакви парчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте с получената марината. Натъркайте хубаво с ръце месото, така че да се овкуси добре с маринатата.

Покрийте тавата с домакинско фолио и оставете в хладилника за няколко часа. Когато месото се е мариновало, махнете домакинското фолио и сипете бирата, покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната на 200 градуса за 1 час.

След час намалете градусите на 180, махнете фолиото и запечете още около 30мин до златисто кафяв загар. Поднесете с гарнитура от картофи, зеленчуково пюре или зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аромата и от снимките се носи.Огладнях.
06.05.2016 17:49
1
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
а да попитам, че това ми е голям проблем- после тавата как миете моята загаря много отстрани от сосчето?
06.05.2016 16:29
2
Покажи всички подкоментари
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Вкусни и ароматни. Браво!
27.04.2016 11:57
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Обожавам свински ребърца със соев сос! И на домашните им допадат!
27.04.2016 11:46
Биляна Владова
Биляна Владова
с толкова много подправки 100% ще са страхотни и много ароматни
27.04.2016 11:37