Шаран в тесто с декорация

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44
164
28
118
1
27/04/2016
"Когато имате ръце на кулинар и сърце на художник - гарантирано приготвяте хем вкусни, хем красиви ястия - като за изложба "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4-5 порции
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо558
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно в тиган, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, след като се задуши добавяме нарязаните чушки и подправките. Задушаваме за още около 2-3 минути и махаме от огъня.

Почистваме шарана от люспите, почистваме го отвътре, измиваме го хубаво и го посоляваме отвътре и отвън. След което го пълним с направената плънка и го зашиваме хубаво.

За тестото: Разтваряме маята във водата, добавяме солта и брашното. Замесваме тесто. Половината от тестото слагаме в намаслена тава и разстиламе хубаво и отгоре слагаме шарана, гледаме тестото да е под шарана.

Другата част слагаме отгоре и я правим като мрежичка с помощта на нож, правим декорация по избор. Отгоре мажем само тестото с жълтък и слагаме да го печем в умерена фурна за около 2 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.04.2016 17:31
И защо си триеш коментарите?
0
0
Валентин Миранов
и аз се чудя защо изчезнаха, може би ги трият администраторите, защото взехме да спорим, но странно защо само моите коментари
0
0
Валентин Миранов
нищо не съм трил
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.04.2016 17:36
Долните си ги изтри,на които ти отговарях,ама няма значение..то и така става ясно
0
0
Валентин Миранов
явно администраторите ги трият, не съм аз, сега забелязах
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.04.2016 17:24
Никой тук не е перфектен,нито аз нито ти и всички се стараем и евала правя на хора,които се опитват и с желание готвят,обаче да слагаш риба майсторски направена и да ми пишеш глупости много извинявай,да не говоря за рулото ти което беше купил и снимал и пуснал пак абсурдна рецепта,която не отговаря на това което си хапнал...
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.04.2016 17:20
Не е там въпроса дали ми харесват или не,просто заблуждаваш хората,аз мога да си го направя,но има хора,които ще направят точно това да печат тази решетъчна декорация 2часа.Пече се повече време когато целия е обгърнат и завит в тесто,тази мрежа е направена майсторски и не се прави с нож а с ролер за тесто и ако си го правил щеше да си наясно с какво си я изработил и ако си пекъл на 50градуса е добре да го споменеш в рецептата
1
0