Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско с ябълки и бекон

Печено свинско с ябълки и бекон

Печено свинско с ябълки и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматно печено свинско с бекон за разкош"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • бекон - 200 г
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го настържете на фино ренде. Задушете го в мазнината.

Добавете свинското месо, нарязано на подходящи парчета и пържете 6-7 мин. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.

Изсипете сместа в йенска тенджера. Покрийте месото с тънки филийки бекон.

Обелете ябълките и ги нарежете на филийки. Наредете парченцата ябълки по стените на йенската тенджера.

Сложете капака и изпечете свинското до златисто.

Печеното свинско с ябълки и бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: