Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Празнична агнешка дроб сарма

Празнична агнешка дроб сарма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Празнична агнешка дроб сарма
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 14с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"С такава вкусна дроб сарма на масата всеки ден може лесно дa се превърне в празник"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - около 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • лук - 2 глави стар
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • вода
  • сол на вкус
  • за заливка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата вида лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парченца. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни парчета сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза. Пържете с разбъркване, докато оризът стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза добавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете дроб-сармата до златисто.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани предложения за дроб-сарма или виж как да си приготвиш и вкусна агнешка дроб-чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасна е, много вкусна, благодаря!
04.05.2024 09:43
Дони Ники
Дони Ники
Чудесна!
26.04.2022 12:35
Анонимен
Анонимен
Браво!! Точно в десятката. Адмирации. Благодаря
23.04.2022 22:02
2
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Разкошна рецепта! Разкошен резултат! Благодаря, Нинка! :)
27.11.2017 12:17
9
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Много я обичам и често си правим.
30.04.2016 23:37
2
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много я обичам,но само аз ям дреболии и не я готвя,обикновено намазвам като някой ме покани и си хапвам с удоволствие :)
30.04.2016 17:00
4
3