Агнешки котлети с коричка от билки и пармезан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
30/04/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене18 мин.
Общо48 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 678
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете излишните тлъстини от котлетите и по желание може да оголите коста за по-хубав външен вид. Гответе котлетите цели за запазване на соковете. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в тиган на силен огън. Запечатайте котлетите за 2-3 мин. до златисто. Прехвърлете ги в тавичка за печене и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

Междувременно направете коричката. В блендер сложете препечения хляб, билките и пармезана. Блендирайте, докато всичко се смеси много добре и стане на ситни зелени трохи. Добавете супената лъжица зехтин и отново блендирайте.

Извадете тавата с котлетите от фурната. Намажета ги с горчица. Оваляйте в сместа с пармезан и билки много хубаво. С ръка залепете колкото можете повече от коричката.

Оставете месото за няколко минути да почине. Върнете обратно във фурната и допечете за 5 минути. След като ги извадите, оставете ги за 5 минути да починат и след това нарежете. Поднесете с гарнитура по избор.

Рецептата е адаптирана от angellovescooking.blogspot.bg

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Валентин Миранов
чудесна рецепта, браво
0
0
Нина Иванова Иванова
Що не ме питаш как ги транжирах...като ги бях застъпила и с капки пот по челото...пуснах форум на тема по този въпрос :) ако някой знае някаква техника да я сподели :) аз в Masterchef такива напъни като моите да ги нарежат не съм видяла а повечето ги готвят цели и после ги режат. Не вярвам до сила да е...
0
0
Нина Иванова Иванова
Много Благодаря! Ама голяма мъка беше ама викам веднъж и аз да пробвам :) че има неща които гледам по предавания и съм ги набелязала като има случай да се опитам..
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.04.2016 20:06
направо си се справила чудесно :))
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
30.04.2016 19:50
страхотни са,но не съм виждала да се продават така транжирани котлетчета,виждала съм по кулинарните програми че ги приготвят но не съм попадала на такива.
0
0