Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с гъби и моркови

Бъркани яйца с гъби и моркови

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бъркани яйца с гъби и моркови
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • гъби - 50 г бланширани
  • моркови - 1 бр. Малък
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица - трапезна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и се нарязват на малки парчета. Морковът се измива, почиства и се настъргва.

Яйцата се разбиват в отделна купа. Добавя се сол на вкус, малко черен пипер и трапезна чубрица. Разбъркват се добре.

В тиган се слага олио да загрее. Добавя се настъргания морков. Запържва се за около 5 мин.

След това се добавят гъбите. Запържват се още 2-3 мин. Накрая се добавят разбитите яйца.

Разбъркват се и се пържат до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Морковите са рендосани, но за любители на моркови могат да се нарежат на кубчета.
19.05.2016 01:34
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Бърз и лесен аламинут за тези, които нямат много време понякога.
04.05.2016 00:50
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно, допадна ми рецептата.
01.05.2016 18:58