Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пълнени кренвирши

Пълнени кренвирши

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пълнени кренвирши
Снимка: Зори
5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Вкусна класика от миналото, когато кренвиршите бяха кренвирши и всички ги хапвахме"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 бр. пилешки
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 20 г
  • сирене - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • чубрица - трапезна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, добавя се щипка сол, трапезна чубрица и се разбъркват. Вътре се настъргва кашкавалът и сиренето и отново се разбъркват.

Яйцата трябва хубаво да се поемат от сиренето и кашкавала.

Всеки кренвирш се реже на дължина, но не до дъното. Разтварят се леко и се пълнят с приготвената смес.

Пекат се в скара за принцеси за около 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Джамиле, идеята ти ми допадна много! По-погрешка натиснах 1 от тъч скрина на телефона, за съжаление не мога да я поправя :( Иначе бих гласувала с 10 ако имаше такава възможност. Още довечера ще приготвя кремвиршчета по тази рецепта, но съм сигурна че ще са уникално вкусни!
07.04.2017 11:58
3
Симеон Христов Кънев
Симеон Христов Кънев
Рядко купувам кремвирши, но тази идея за приготвянето им, много ми допадна - може и да зачестя, пък и да експериментирам с добавки :-)
28.01.2017 11:35
1
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Може да се добавят и гъби към плънката.
04.05.2016 00:47
Албена Асенова
Албена Асенова
Нещо различно от традиционните кренвирши с кашкавал.
02.05.2016 18:51
1
Покажи всички подкоментари