Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Маята се разтваря в част от лимонадата и щом шупне, сипваме в пресято брашно. Добавят се разбитите яйца, разтопената мас, останалата лимонада, настръгана кора от лимон, ванилия, щипка сол. Замесва се меко тесто. Намазва се с олио и оставяме да втаса 50 минути на топло.
Готовото тесто се разделя на три части. Първата се разточва на кръгла кора, нарязва се на триъгълници. В широката част се поставя малко течен шоколад и се навиват кифлички. Нареждаме в тава. Втората част се късат малки топчета, оформя се фитил и се връзва на възелчета. Двата края се събират отдолу, да се оформи цвете. В средата се поставя червена боровинка.
Третата част се оформят топчета с големина на ябълка. От средата на топчето се разточва надолу, а точилката се притиска в горната част. Разтоканата част се срязва на три и се плете плитка. Прехвърля се плитката върху притиснатата част. Нареждат се в намаслена тава. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък, поръсваме със захар по желание.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.
Коментари