Сиропирана шоколадова торта с крем

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
Сиропирана шоколадова торта с крем1 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции1 тава

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Яйцето и захарта се разбъркват добре. След това се добавя прясно мляко, олио и отново се разбърква. Добавя се какаото и брашното заедно със содата.

Получената смес се изсипва в намазнена тава и се пече в загрята фурна, докато бухне. Изкарва се и се оставя да изстине. След това с клечка кибрит се правят дупки по тестото.

Сироп: Прясното мляко се сварява и се разбива заедно с яйцето. С приготвения сироп се залива готовото тесто.

Крем: сметаната се разбърква с прясното мляко и се намазва сиропираното тесто. Отново се слага във фурната да се пече. След това, докато още е топло, се намазва обилно с течен шоколад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: