Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки гъбки с канелена захар

Сладки гъбки с канелена захар

Сладки гъбки с канелена захар
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 120 г
  • брашно - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • канелена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива с пудрата захар, добавя се яйцето и олиото, след това се добавя половината канелена захар и малко по малко брашното, измесва се меко не лепнещо тесто, завива се в прозрачно фолио и се оставя за 2 часа в хладилник.

От готовото тесто се оформят топчета, леко се приплескват и се фиксират пънчетата с помощта на капачка, подреждат се в тава застлана с хартия, поръсват се с останалата захар и се пекат в загрята фурна за 10 минути.

Трябват им няколко часа за да омекнат, а на другия ден са най-вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Бързо , лесно и вкусно , ако обичате такъв вид сладки разбира се !
05.05.2016 08:39
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
от вчера до сега на 3 места попаднах на тази рецепта...явно трябва да я правя
04.05.2016 20:37
1