Шопски геврек

04/05/2016
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1934142503
"Апетитен и лесен за приготвяне Шопски геврек се пече във фурната. И докато го чакаме да се изпече, решихме да споделим рецептата му с вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 654
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - малко повече от 1 пакет
  • мая - 1 кубче
  • вода - 1 ч. ч. топла
  • мляко - 2 с. л.
  • белтъци - 1 бр.
  • сол - 1 с. л.
  • захар - 1 с. л.
  • олио - 2 - 3 с. л.
  • сирене - 150 г
  • червен пипер
  • чубрица
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива във водата и към тях се добавят сол, захар, олио, белтък и брашното. От всичко това се замесва меко тесто. Остава се за 30 минути на топло.

След това се разделя на две топки и от тях се правят кори с дебелина около 5 мм.

Върху едната кора се поръсва с натрошено сирене, червен пипер и малко чубрица, отгоре се слага другата кора и се завиват на руло. Рулото се слага в намазнена тава за кекс.

Оставя се така да втаса на топло. Отгоре се намазва с разбит жълтък, олио и оцет. Пече се на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
04.05.2016 19:10
Млякото какво е, кисело или прясно? И в тестото ли се слага? Много вкусно изглежда, ще го пробвам задължително!
6
2
Биляна Владова
добре е, но ако искаш може да сложиш повече вода
1
1
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
04.05.2016 19:15
Цяло кубче мая не е ли много за ч. ч. вода?
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
04.05.2016 19:13
Благодаря
0
0
Биляна Владова
моя е грешката, че съм забравила да напиша какво е млякото
12
0
Веселина Константинова
Много е апетитен този "шопски" геврек!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв