Начин на приготвяне
В голяма тава сипете 2 ч.ч. брашно и направете кладенче. Добавете в него натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко разтворете содата и добавете към другите продукти.
Замесете меко тесто и постепенно сипвайте и останалата 1 ч.ч. брашно. Оставете тестото да престои в хладилника за около 10 минути. Загрейте фурната на 200 градуса.
От тестото оформете сиренки с форма малко по-голяма от на орех. Подредете ги в тавичка на разстояние едно от друго, защото увеличават двойно обема си при печене. Върху всяко топче поръсете малко настърган кашкавал и маково семе. Изпечете питките до златисто.
Самата тавичка не се маже с мазнина, защото в тестото има олио.
Коментари