Печен ориз със заешко

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
04/05/2016
"Ароматно заешко в три лесни стъпки - вариш, печеш, хапваш с приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 579
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 зайче
  • лук - 3 глави
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зайчето се сварява. След това се реже на мръвки. Лукът се реже на кубчета и с чушката се запържват с олио и малко вода.

Като са готови, към тях се прибавят доматите и червения пипер, да покипи малко и се маха от огъня.

След това се взима тавичка, в която се изсипва запръжката, и се прибавя чашата с ориза и със същата чаша се мерят 5 чаши топла вода и се сипват.

Посолява се на вкус и се добавят черният пипер и дафиновият лист. Разбърква се добре и към него се добавят заешките мръвки. Пече се в умерена фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар