Пълнен шаран с ориз

05/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
"Ароматен рибник с шаран - непременно трябва да опитате тази непретенциозна вкусотия "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 533
  • Преглеждания за месеца1808
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр.
  • червен лук - 10 глави зрял
  • ориз - 1 шепа
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и измива, слага се в тавичка, поръсен с малко оцет да постои и да му изчезне ароматът.

През това време се приготвя пълнежът за пълнене на шарана. Реже се лукът в тиган и се запържва с олио и малко вода.

След като е готов, към него се прибавя 1 шепа ориз да се позапържи и след това се сипва 1 чашка вода, за да се свари напълно оризът.

Като е полуготов, се сваля от огъня и се овкусява със сол, черен пипер и чубрица.

Шаранът се измива от оцета и се пълни с разтвора, който приготвихме с ориза. Зашива се, а останалата част от пълнежа се слага до шарана в тавичката.

Шаранът отгоре се нарязва, правят се разрези на 3-4 места. Залива се с 2 чаши вода и се фолира. Пече се в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути и след това се сервира още топъл.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова
Защо има толкова много кости тоя шаран?Много я обичам тази риба,но тия кости много проблеми ми създават.:-)
1
0
Катя Благоева
Чесно казано е много костелива! Това ми беше първи шаран и чесно казано, не го харесаха заради тези кости. Но пък плънката се изяде.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв