Пълнени чушки с булгур и бял сос

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
05/05/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 783
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват, измиват и се оставят да се подсушат. В тенджера наливаме около 1.5 л вода с една с.л. сол и слагаме да заври.

След като водата заври, сипваме предварително изплакнатия булгур да се свари за около 10-15 мин.

След като булгурът е готов, го прецеждаме и изплакваме със студена вода.

В тиган слагаме малко масло и олио, ситно нарязания лук, настъргания морков, магданоз, нарязания на ситно домат, черен и червен пипер, задушаваме за 2-3 мин., след което прибавяме и булгура.

Разбъркваме още 2-3 пъти и махаме от огъня. С така приготвената плънка пълним чушките, нареждаме ги в тавичка и печем за около 20 мин. в загрята на 180-200 градуса фурна.

Докато чушките се пекат. приготвяме соса. В тиган разтапяме маслото и олиото и след като започнат да се пържат, прибавяме брашното, разбъркваме често.

След като пожълтее брашното, на тънка струя при непрекъснато бъркане сипваме млякото, след това поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбъркваме, варим 1-2 мин. и махаме от огъня. След като чушките се изпекат, ги поднасяме залети със соса.

Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Не трябва да се лишавате от огнеупорна тенджера, защото все ще ви се наложи да приготвите или да съхраните нещо в нея. С достатъчна вместимост, голяма устойчивост и капак от боросиликатно стъкло, тази тенджера ще бъде ваш помощник в кухнята.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.05.2016 09:42
Харесаха ми и май е време да изкарам моя пакет с булгур от шкафа :)
1
0
Наталия Петрова
Като дете мразех булгура,но като започнах да се храня разделно го преоткрих. Уникално вкусен е. Най - много ми харесва в салата с пресни зеленчуци, качила съм рецепти опитай.
4
1