Празнична медена погача

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
05/05/2016
"Толкова вкусна и толкова красива - идеалното допълнение за всеки празник "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 165
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в малко топло мляко със захарта, меда и малко брашно. Пресяваме брашното и добавяме разбитите яйца и шупналата мая.

Омесваме меко и еластично тесто. Оставяме го да втаса, след което го разделяме на 2 топки. Разточваме едната на правоъгълна кора, намазваме с масло и навиваме на руло.

Същото правим и с другата топка. Двете рула режем на триъгълници, които подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. От краищата оформяме центъра кой, както му хареса.

Отново втасва, след което мажем с жълтък и посипваме със семена. Печем на 160 градуса, след изпичането мажем леко с мед.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много благодаря тези дни ще направя пак но малко по различна.:)
0
0
К К
К К
17.05.2016 15:34
Много ще се радвам, правите ги много добре! Стараете и стават много хубави!
0
0
К К
К К
17.05.2016 15:28
Ненадмината сте! Браво!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря!
0
0