Начин на приготвяне
Маята се смесва със захарта и 2 с.л. брашно, залива се с топлата вода и се оставя да шупне.
Брашното се смесва със солта и се прави кладенче в средата, добавя се шупналата мая, разбитото кисело мляко с оцета и олиото.
Меси се меко тесто и се оставя 30 мин. да втаса. Готовото тесто се разделя на 10 топчета, подреждат се в тавичка и се оставят да втасат още 30 мин.
Заливат се с разтопения маргарин и се пекат за 35 мин. на 180 градуса. Няколко минути преди да се извадят, се поръсват с настъргания кашкавал.
Изваждат се и се намазват с малко масло или маргарин, завиват се с чиста кърпа. Станаха много меки, пухкави и вкусни.
Коментари