Крехко агнешко на фурна

Крехко агнешко на фурна
Снимка: Зорица
1 / 5
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Учете се от майсторите - перфектното агнешко се прави само със сол и червен пипер"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции, така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.

Всяко парче се намазва добре с получената паста, като се натрива. Нарежда се в тава, сипва се два пръста вода.

Покрива се с фолио и печем в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.

Сваля се фолиото и запичаме още малко за златиста коричка. Поднасяме с дроб сарма, зелена салата или ориз.

Върви както с червено вино, така и с биричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: