Пълнен заек с ориз

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Пълнен заек с ориз
Снимка: NEVI
2 / 3
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"Заповядайте на вечеря, приятели! Днес приготвяме пълнен заек с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • заек - 3 - 4 кг цял
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сминдух - 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 300 мл
  • За пълнежа
  • дреболии - от заека
  • ориз - 150 - 200 г
  • лук - 200 г кромид
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете заека в подходяща тава, направете марината от подправките и олиото и намажете заека от всички страни.

Сложете ориза в тенджера с вода и сварете до полуготовност. В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязаните на дребно лук и дреболийки, прибавете отцедения ориз и подправете.

Свалете от котлона и с готовата плънка напълнете заека. Зашийте го с конец или клечки за зъби и завържете крачетата с конец, за да запази формата си при печене.

Налейте виното и малко вода и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност, като от време на време го поливате със соса, за да не стане сух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Абсолютно съм съгласна с Невена,заешкото месо когато се пече под фолио или в глинен съд става изключително крехко,дори препоръчвам бавно печене на ниски градуси
07.05.2016 20:09
1
NEVI
NEVI
Ами като не можеш да го приготвиш както трябва ще стане сух. Никога не бих панирала такова хубаво месо като заешкото печен цял или на порции става крехко и сочно.
07.05.2016 16:54
Monika Ivanova
Monika Ivanova
не става ли много сух? ям го само паниран на малки парченца, а така печен се вдървява според мен.
07.05.2016 15:34
1